خب ما در مقاله قبلی تشریح کردیم که اینترنت اشیا چیست؟
در این مقاله میخواهیم از کاربردهای اینترنت اشیا و یا Internet of Objects صحبت کنیم.
پس با مجموعه ایماهو همراه باشید.
کاربردهای اینترنت اشیا
کاربردهای Internet of Objects/IOT
ایده ها و کاربردهای اینترنت اشیا در پایین ذکر شده است :
- سلامت هوشمند:
- در رابطه با سلامت انسان ها سروکار دارد. به این صورت که سنسورهایی به انسان ها متصل خواهد شد که میتوانند علائم حیاتی و ضروری انسان ها را تشخیص بدهد و در صورت بروز مشکلی آنها را به یک مرکز بهداشتی/بیمارستان ارسال خواهد کرد.
- خودرو هوشمند:
- میتواند نکات ایمنی و حساس خودروها را کنترل کند مثلا مثل اینکه روغن ماشین در حال کم شدن یا اتمام است و ... و با ارسال پیغامی، راننده را متوجه خواهد کرد.
- خانه هوشمند:
- موقعیت بیرونی و جغرافیایی فرد را میسنجد و در هنگام ورود فرد به خانه سیستم های گرمایشی/سرمایشی را تنظیم خواهد کرد که محیط دلنشینی را برای صاحب خانه به ارمغان آورد.
- شهر هوشمند:
- آبیاری هوشمند فضای سبز و کنترل ترافیک و...
- کشاورزی هوشمند: کاهش مصرف آب، کیفیت محصولات و ...
همه ی این کاربردها بسیار فکرشده و عمل شده صورت میگیرد و کار را برای همه انسانها بسیار راحت خواهد کرد.
اینترنت اشیا جنبه منفی و مثبت بسیاری دارد که در همه محافل مورد بحث قرار گرفته شده و بر روی آن صحبت میشود. درهر صورت در حال بررسی هستند.
در واقع اینترنت اشیا یا Internet of Things یا IOT تکنولوژی بسیار جدید و به روزی است که مورد استقبال قرار گرفته است. شاید بپرسید چرا از اینترنت اشیا استفاده کنم؟ من که میتوانم کارهایم را خودم انجام دهم.
بله! همه این فرضیات و سوالات درست است اما اگر توجه کرده باشید زمانی که اینترنت همگانی شد خود به تنهایی قابل رویت نشد بلکه بوسیله ی رایانه ها، لپ تاپ ها، گوشی های موبایل و ... در دسترس عموم قرار گرفت و کار را برای عموم بسیار راحت کرد.
اینترنت اشیا هم به همین صورت است که بله همه کارها را ما میتوانیم انجام دهیم ولی با وجود اینترنت اشیا کارها با سرعت بیشتری و دقیق تر انجام خواهد شد. و در زمان و وقت شما بسیار صرفه جویی خواهد شد.
ارتباط خانه هوشمند و اینترنت اشیا :
در خانه هوشمند تمامی اشیا به اینترنت وصل هستند و به یکدیگر متصل هستند. مثلا فکر کنید که شما میخواهید به مسافرت بروید.
دغدغه هایی که برای یک سفر دارید را به یاد آورید و در ذهن خود مرور کنید.
دغدغه های شما چیست؟
به چند نمونه از این دغدغه ها اشاره میکنم:
- آبیاری گل ها
زمانی که شما نیستید به راحتی گل و گیاه شما آبیاری خواهند شد. این دستگاه ها به دلیل اتصال به اینترنت به راحتی میتوانند بر اساس برنامه ریزی های مشخص شده از این دستورات پیروی کنند.
- دزدی از خانه
دارای سنسورهای حساس و دقیق هستند که میتوانند آنها را از نظر امنیتی چک کنند. شما میتوانید برای اطلاعات بیشتر به مقاله کاربردهای خانه هوشمند سر بزنید.
- امکانات گرمایشی/سرمایشی
تمامی امکانات گرمایشی و سرمایشی خانه شما که بوسیله اشیایی که به اینترنت متصل هستند چک خواهند شد.
- نگهداری از خانه در صورت نبود شما
مانند یک سگ نگهبان از خانه شما مراقبت میشود ودر صورت وجود منبع یا فردی ناشناس سریعا پیغام هایی مبتی بر خطرهای احتمالی برای شما و پلیس ارسال خواهد شد.
- و ....
نگران نباشید! خانه هوشمند بوسیله اینترنت اشیا این مشکل را حل کرده است.
و حتی بیشتر از چیزی که شما تصورش را دارید: در واقع شما آماده رفتن به سفر هستید ساعت بیداری شما بر اساس ساعت پرواز شما و مسافت از خانه به فرودگاه تحلیل خواهد شد و ساعت بیداری به صورت اتوماتیک تنظیم خواهد شد.
در هنگام بیدار شدن شما پرده ها به صورت اتوماتیک کنار میروند و آهنگ و موسیقی مخصوص شما پخش خواهد شد. چای شما آماده است.
یک صبح دلنشین برای آماده شدن یک سفر!
این سیستم امکانات برقی خانه را نیز چک خواهد کرد. شما چمدان را بردارید و راهی سفر شوید. بعد از شما سیستم هوشمند خانه وسایل های برقی را خاموش خواهد کرد. ظرف های صبحانه شما که در ظرفشویی بوده شسته میشود و بعد از شست و شو خاموش خواهد شد. گل ها آبیاری خواهند شد. و خانه را به حالت سیستم مسافرت در می آورد.
اما فقط به همینجا ختم نمیشود! سیستم هوشمند اینترنت اشیا باهوش تر از آن چیزی است که شما فکر میکنید. این سیستم هوشمند زمانی که خانه را به حالت مسافرت فعال میکند شب ها چراغ خانه را مثل همیشه و عادت هرروز روشن خواهد کرد که کسی متوجه این موضوع نباشد که کسی در خانه نیست که فکر دزدی به سرش بزند.
و حتی اگر فرد ناشناسی وارد خانه شود سریعا پیغامی برای پلیس ارسال خواهد شد و بررسی میگردد.
پس خانه تان را هوشمند کنید و با خیال راحت به مسافرت بروید!!!
تمامی این دستورات بدون دخالت انسان ها انجام میگیرد. ولی با این حساب که انسانها نیز میتوانند در صورت نیاز دستورالعمل ها را تغییر بدهند.
پس شما باید خیالتان بسیار راحت باشید زمانی که خانه ای هوشمند دارید که تمامی وسایل آن به اینترنت متصل هستند.
دیگر کاربرد های اینترنت اشیا :
- کاربرد در حمل و نقل
- کاربرد در مراکز درمانی
- کاربرد در ساختمان ها
- کاربرد در شهرها
- کاربرد در بدن انسان
- کاربرد در کشاورزی
- کاربرد در کارخانه ها
- کاربرد در حمل و نقل:
در سیستم های هوایی کاربرد جالبی دارد که میتواند قطعه خراب و تقلبی را شناسایی کند و انسان ها را از آسیب های هوایی مصون بدارد.
در سیستم خودروها میتواند علائم ضروری خودرو را چک کند و در صورت مثلا کم بودن آب خودرو آن را یادآوری کند. حتی میتواند باعث کنترل ترافیک شود و ...
- کاربرد در مراکز درمانی:
در این مورد بیماران احساس رضایت بیشتری خواهند داشت. به این صورت که میتوان با استفاده از نرم افزارها و یا سنسورهای مخصوص از مراجعه هرروزه بیمار به بیمارستان جلوگیری کرد و از راه دور علائم حیاتی بیمار چک شود و به پزشک مربوطه گزارش داد.
یا حتی میتوان تخت های بیماران مجهز به این سیستم کرد که پرستار یا دکتر از راه دور وضعیت بیمار را چک کنند.
بوسیله این روش، تعداد دفعات مراجعه بیمار به بیمارستان بسیار کمتر خواهد شد و بیمارستان ها و اورژانس ها با وقت بسیار بیشتری خدمات را به دیگران ارائه خواهند داد.
- کاربرد در ساختمان ها
خانه های هوشمند نمونه بسیار واضحی از اینترنت اشیا هستند. بوسیله اینترنت اشیا در خانه های هوشمند در وقت بسیار صرفه جویی خواهد شد. سیستم های آبیاری فضای سبز، سیستم های کنترل وسایل های گرمایشی/ سرمایشی و ... از نمونه های ساختمانی هستند.
- کاربرد در شهرها
کاهش و کنترل ترافیک شهری، آبیاری فضای سبز، روشنایی در سطح شهر، کنترل جای پارک ماشین ها و ...
- کاربرد در بدن انسان
میتوان سنسورهایی را به انسان ها متصل کند که علائم حیاتی آنها را تشخیص داده و به آنها گزارش کند و یا در صورت وجود خطرات بزرگتری آنها را به مراکز بهداشتی ارسال کند تا برای درمان سریعا وارد عمل شوند.
- کاربرد در کشاورزی
در واقع به وسیله نرم افزار مخصوصی محصولات زمین ها چک خواهند شد . مانند میزان رطوبت خاک، میزان آب مورد نیاز برای محصول مربوطه، زمان برداشت و کاشت محصول و ...
- کاربرد در کارخانه ها
نگهداری و توسعه قطعات موردنیاز کارخانه، کنترل سطح کیفی قطعات، شناسایی خرابی محصولات و قطعات و ...
از اینکه با ما بودید ممنونیم.
برای دیدن رزومه مجموعه نرم افزاری ایماهو اینجا کلیک کنید.
نظرات