بهینه سازی فیلم در سئو
هدف از بهینه سازی فیلم در سئو
در دنیای امروز ویدیوها به پرطرفدارترین نوع محتوا برای وب سایت ها تبدیل شده اند، آمارها نشان می دهد که عمده کاربران جهانی اینترنت، معمولا زمانی که با یک ویدیو مواجه می شوند برخلاف سایر انواع محتوای موجود در وب سایت ها، آن را تا انتها مشاهده می کنند و آن را نیمه کاره رها نمی کنند.
پس اگر شما می خواهید که تاثیر شدیدتر و عمیق تری بر روی کاربران خود ایجاد کنید و آنها را کاملا مجذوب کنید، بهترین نوع محتوای آنلاین برای شما که می تواند شما را در نائل شدن به این اهداف کمک کند، ویدیوها هستند.
نحوه بهینه سازی فیلم در سئو
۱) انتخاب کلیدواژههای درست
ابتدا، قصد داریم کلیدواژههای درست را انتخاب کنیم. چون در مورد ویدیو حرف میزنیم، طبیعتا رویکردهای رایج سئو جواب نمیدهد. گوگل لزوما برای هر جستجو، در بین نتایج، ویدیو نشان نمیدهد. به همین دلیل، انتخاب کلیدواژههای نتیجهبخش، کاری سخت و حیاتی است. کلیدواژههایی مثل «چگونه ...»، «بررسیِ ...»، «آموزشِ ...» و یا کلمات مرتبط با فیتنس و حرکات ورزشی مثل «حرکت پروانه»، «بارفیکس» و یا حتی کلمات مرتبط با سرگرمی نظیر «دوربین مخفی»، «سوتیهای خندهدار» و ... از جمله کلماتی هستند که میتوانید برای این منظور برگزینید. خب؛ چیزی پیدا کردید؟ به دنبال چیزهایی مثل:
عباراتی که با کلمه «چگونه» شروع میشوند مثلا: چگونه ویدیوها را سئو کنیم؟ چگونه روغن موتور را عوض کنیم؟
بررسیها مثل «بررسی هدفونِ ... »، «بررسی تخصصی گوشیِ...»
آموزش: «آموزش شنا»
کلیدواژههای مرتبط با فیتنس و حرکات ورزشی مثل: آموزش حرکت دِدلیفت
ویدیوهای سرگرمی مانند: «دوربین مخفی»، «سوتی خندهدار» و ...
باشید.
برای سنجش میزان محبوبیت کلیدواژهها، دو روش وجود دارد. ابتدا خیلی ساده، کلیدواژهها را در گوگل وارد کنید و ببینید نتیجه ویدیویی ظاهر میشود یا نه. راهحل بعدی، استفاده از ابزار Google Keyword Planner است که نشان میدهد یک کلمهی کلیدی خاص با چه حجمی از درخواستها روبرو است (حداقل چندصد بار در ماه باید جستجو شده باشد).
۲) میزبان خود باشید
یکی از روشهایی که به بالا بردن رتبهی یک سایت کمک میکند، بارگذاری ویدئو بر روی همان سایت است. بگذارید این مسئله را با بیان یک مثال روشن کنیم. فرض کنید به جای اینکه ویدئوی خود را بر روی وبسایتتان بارگذاری کنید، تصمیم دارید از یک سرویس اشتراک ویدئو نظیر آپارات بهره ببرید و در عوض لینک آن را در محتوای خود قرار دهید. این کار میتواند تصمیم خوبی برای دیده شدن هرچه بیشتر ویدئوی شما باشد، اما به یاد داشته باشید کاربرانی که ویدئوی شما را تماشا کردهاند ممکن است با این روش هیچ گاه به وبسایت شما مراجعه نکنند؛ زیرا در این صورت بر اساس اصول سئو، موتورهای جستجو آپارات را در رتبهای بالاتر از سایت شما قرار میدهد. این یعنی هم کاربران از سایر خدماتی که در سایتتان ارائه میکنید محروم میشوند و هم کسب و کار شما رونق نمیگرد. به عبارتی دیگر هم سیخ میسوزد و هم کباب!
اما اگر نخواسته باشید ویدیوها را بر روی سایت خود آپلود کنید چه اقدامی باید انجام دهید؟ اینجا شما باید از سرویسهای میزبانی ویدیو مثل کاویمو استفاده نمایید.
۳) مخاطبان را پایبند کنید
یکی از راههایی که برای افزایش آمار بازدیدکنندگان یک ویدئو مورد استفاده قرار میگیرد استفاده از عناصری است که برای مخاطب جذاب بوده و اشتیاق دیدن ادامهی ویدئو را به او القا میکند. به این صورت که این جذابیت میتواند در خود موضوع ویدئو و یا نحوه طراحی و ساخت آن نهفته و یا در متنی باشد که در رابطه با آن ویدئو نوشته شده است. اما چگونه میتوان یک متن خشک و علمی را به متنی جذاب و عامه پسند تغییر داد؟ یکی از راههای ایجاد جذابیت در متن استفاده از ادبیاتی صمیمی و در عین حال رسمی است. شما در این راستا میتوانید از اصطلاحات رایج و ضربالمثلها و کلماتی که خیلی سابقه حضور در متنهای نسبتاً رسمی را ندارند در «لابهلای متنِ» خود استفاده کنید. البته همیشه این نکته را در نظر داشته باشید که در «کش و قوسِ» بین ادبیات رسمی و ادبیات صمیمی، «نه از این ور بام پرت شوید و نه از آن ور بام!» (برای درک ملموستر این موضوع نمونهای از این اصطلاحات و ترکیبات نسبتاً نو را در این پاراگراف داخل گیومه قرار دادیم)
۴) برای محتوای خود شناسنامه تهیه کنید
ویدئویی که بارگذاری میکنید باید حاوی یک سری اطلاعات مهم و ضروری باشد تا موتوریهای جستجو بتوانند به وسیلهی آن ویدئوی شما را به راحتی ایندکس کنند. بر اساس گزارشات گوگل عنوان مطلب، توضیحات کامل و تصویر شاخص مناسب جزو مهمترین اطلاعاتی هستند که هر ویدئو باید آن را به همراه داشته باشد.
کلمات کلیدی (MetaData) میتوانند جزئیات بیشتری دربارهی عنوان ویدئو و توضیحات مربوط به آن در اختیار بگذارند. عنوان ویدئو باید مختصر و مفید باشد؛ اما توضیحات آن میتواند مفصل بوده و جزییات و کلمات کلیدی بیشتری را شامل شود.
به عنوان آخرین نکتهی این بخش که از اهمیت زیادی هم برخوردار است باید به این نکته اشاره کنیم که حتماً به ارتباط بین نام فایل ویدئویی و محتوای آن توجه داشته باشید و از نام های رایجی مانند video14.mp4 استفاده نکنید. زیرا این کار برای معرفی بهتر محتوای شما به موتورهای جستجو و در نتیجه ارتقاء رتبه وبسایتتان میتواند بسیار مؤثر باشد.
۵) با کلیدِ واژهها قفل سئوی وبسایت خود را باز کنید
هنگام انتخاب کلمات کلیدی برای صفحات وبسایت باید بسیار هوشمندانه عمل کرده و ذهن مخاطبانتان را از پیش بخوانید تا بتوانید کلماتی که ممکن است هنگام جستجوی مطالب به ذهن آنها خطور کند را حدس زده و در محتوای خود بگنجانید. به این ترتیب به کاربران این امکان را میدهید که بتوانند محتوای شما را به راحتی پیدا کنند. اما سوالی که مطرح میشود این است که آیا برای رسیدن به نتایج بهتر باید از عبارات و کلیدواژههای خاصی استفاده کرد؟ بهترین راه برای نوشتن شرح یک ویدئو چیست؟
شما میتوانید به راحتی از کلید واژههای مختلفی استفاده کنید و این نکته را همیشه به یاد داشته باشید که نوشتن محتوایی جامع و در عین حال واضح و روشن باعث میشود که هم مخاطبان از خواندن مطالب شما لذت ببرند و هم به این روش به موتورهای جستجو در ایندکس کردن مطالب سایتتان کمک میکنید؛ که این بار دیگر نه سیخ بسوزد و نه کباب!
۶) متفکرانه انتخاب کنید
تصویر شاخص هر ویدئو جزو اولین مواردی است که کاربران به هنگام بررسی نتایج موتورهای جستجو با آن مواجه میشوند. این تصویر میتواند بر ذهن مخاطب تأثیر گذاشته و در دیدن یا ندیدن ویدئو توسط وی مؤثر باشد. تصور کنید در فضای مجازی به دنبال دستور پخت یک لازانیای خوشمزه میگردید و به همین منظور از یکی از موتورهای جستجو مانند گوگل استفاده میکنید. در بالای صفحه نتایج با دو لینک متفاوت مواجه میشوید که تصویرِ شاخص لینک اول بر خلاف دیگری به گونهای طراحی شده است که باعث میشود همان موقع طعم دل چسب لازانیایی که چند ماه پیش همراه با سس مخصوص در کنار یکی از بهترین دوستانتان میل کردهاید برایتان تداعی شود. با این اوصاف به نظر میآید کمتر کسی است که از خیر لینک اولی بگذرد. حال آن که ممکن است که دستور پخت هر دو مطلب کاملاً با هم برابر باشند!
۷) رونوشتی از ویدئو بنویسید
«رونوشت» در حقیقت نسخه نوشتاری ویدئوی شماست. اگر این رو نوشت به میزان مناسبی شامل کلیدواژههای محتوای شما باشد میتواند اطلاعات بیشتری در اختیار موتورهای جستجو قرار دهد. شما میتوانید این رونوشت را به عنوان زیرنویس ویدئوی خود قرار داده و یا آن را در قسمت توضیحات سایت خود اضافه کنید. این کار صرفاً برای کمک به موتورهای جستجو نیست، بلکه برای کاربرانی که علاقمندند قبل از تماشای ویدئو دیدی کلی نسبت به محتوای آن داشته باشند نیز مفید است.
۸) نقشه ویدیویی سایت خود را ایجاد کنید
تا به حال از اهمیت درج اطلاعاتی که میتواند به موتورهای جستجو در پیدا کردن سایت شما کمک کند صحبت کردهایم؛ اما تا به حال از خودتان پرسیدهاید که این اطلاعات را چگونه به موتورهای جستجو معرفی کنیم؟
شاید تا به حال برای شما هم پیش آمده باشد که علاقمند به کار در شرکتی باشید و بخواهید برای مسئولان آن شرکت رزومهی خود را بفرستید. آن موقع احتمالاً به دو چیز فکر میکردید:
۱) چه بنویسید؟ و ۲) چگونه بنویسید؟ به عبارت دیگر در این فکر بودهاید که نیاز است چه اطلاعاتی در رزومه خود قید کنید و از آن مهمتر این که آن را در چه قالبی بنویسید تا بتوانید در میان انبوهی از رزومهها، خود را به خوبی به کارفرما معرفی کنید؛ کارفرمایی که باید در مدت زمانی کم، بهترین و مرتبطترین افراد را برای پروژهی خود انتخاب کند! مشابه همین اتفاق هم در دنیای کسب و کار اینترنتی وجود دارد؛ یعنی علاوه بر این که بر روی کیفیت محتوا تمرکز میکنید باید آن را در قالبی طراحی کنید که موتورهای جستجو بتوانند در میان حجم عظیمی از وبسایتها شما را در کمترین زمان ممکن و به راحتی پیدا کرده و بیشترین حجم بازدید را برای سایت شما به ارمغان بیاورند. اما چگونه باید به این هدف دست یافت؟
نقشه یکی از مهمترین اختراعات انسان است که کمک کند به طور هدفمندی به مسیرش ادامه دهد. نقشهی سایت هم تقریباً همین کاربرد را دارد؛ به گونهای که موتورهای جستجو توسط آن میتوانند سایتهای مرتبط با محتوای خواسته شده را در میان خرواری از وبسایتها پیدا کرده و در عرض چند ثانیه در اختیار شما قرار دهند. اما اختصاص دادن نقشه سایتی جداگانه برای ویدیو در وب سایتهای فارسی زبان کلا مرسوم نیست به همین خاطر اکیدا پیشنهاد میکنیم که برای ویدیوهای سایت خود نقشه سایتی جداگانه طراحی کنید. با نقشه سایتی که از سایت خود برای ویدیوها تهیه میکنید تمام اطلاعات ضروری و مهم از قبیل عنوان ویدیو، توضیحات مربوط به آن، مدت زمان ویدیو و ... را به طور شفافی در اختیار موتورهای جستجو قرار میدهید که در نتیجهی آن رتبهی سایت شما به مقدار چشم گیری افزایش پیدا میکند. برای ایجاد نقشه سایت برای ویدیوها از آموزش زیر استفاده کنید.
۹) تیزر تبلیغاتی بسازید
راههای زیادی برای ارائهی یک ویدئو وجود دارد که گاهی میتواند طول عمر و میزان دسترسی کاربران به آن را گسترش دهد. برای مثال ممکن است ویدئویی ۱۰ دقیقهای برای وبسایت خود طراحی کرده باشید و بخواهید رتبهی آن را ارتقا داده تا ترافیک بیشتری به سایت خود روانه کنید. شما میتوانید به جای اینکه وبسایت خود را به سادگی تبلیغ کنید (که به هر حال باید این کار را انجام دهید)، پیش نمایشی از ویدئوی خود را روی صفحه اینستاگرام یا فیسبوک خود قرار داده تا کاربران را برای دیدن جزئیات بیشتر به سایتتان دعوت کنید. همچنین میتوانید از اینفوگرافیک، اسلاید شو و یا ویدئوهای کوتاهتر جهت معرفی ویدئوی اصلی خود استفاده کنید. این کار میتواند روشی مناسب و جذاب برای تبلیغ محتوا و دستیابی به جامعه آماری بیشتر باشد.
۱۰) صمیمانه فرصتی برای اشتراکگذاری فراهم کنید
اگر کاربران علاقمند اند که ویدئوی شما را در صفحهی خود به اشتراک بگذارند، به این معنی است که در کار خود موفق بودهاید و توانستهاید رضایت آنها را به خود جلب کنید. این در حقیقت برگ برندهای است که میتواند به افزایش رتبهی شما در میان نتایج موتورهای جستجو منجر شود. بنابراین اجازهی به اشتراکگذاری ویدئویتان را به کاربرانتان بدهید و شک نکنید که این کار میتواند در کنار سئوی سایت برای رسیدن به رتبههای بالاتر کمکحالتان باشد.
۱۱) ارتباطات اجتماعی را دست کم نگیرید
تا جایی که میتوانید محتوای خود را از طریق کانالها و راههای ارتباطی مرتبط با حوزه فعالیتتان تبلیغ کنید و از این کار واهمه نداشته باشید؛ زیرا این روش صرف نظر از این که میتواند یکی از بهترین راههای جذب مخاطب باشد، به بیشتر شدن حجم ترافیک و در نتیجه بالارفتن رتبه سایت کمک شایانی میکند. حتی از طریق ارتباطاتی که به طور روزمره در فضای حقیقی یا مجازی با دیگران دارید میتوانید وبسایت خود را تبلیغ کنید. این نکته را همیشه در ذهن داشته باشید که هیچ تبلیغی نمیتواند بر قدرت ارتباطات اجتماعی غلبه کند.
سخن آخر
روشهای متعددی برای بهینهسازی یک وبسایت به منظور کمک به موتورهای جستجو و در نتیجه ارتقاء رتبه سایت وجود دارد اما این نکته را همیشه به یاد داشته باشید که دستیابی به این اهداف و نتایج در وهلهی اول به کیفیت محتوای تولیدی بستگی دارد. در حقیقت این جذابیت و کارآمدی محتوای شماست که مخاطب را از سراسر دنیای اینترنت و کسب و کار اینترنتی به سمت خود میکشد؛ و شما با بهینه سازی مطالب وبسایت خود میتوانید از دیده شدن مطالب و ارتقای رتبه وبسایت خود اطمینان حاصل کنید. پس هر زمان که یک محتوای کامل از لحاظ کمی و کیفی تولید گردید، آن موقع بهترین زمان برای به کارگیری ترفندهایی است که به آنها اشاره کردیم.
برگرفته از سایت کاویمو
برای دیدن رزومه مجموعه نرم افزاری ایماهو اینجا کلیک کنید.
نظرات