سیستم آبیاری هوشمند و خانه هوشمند:
سیستم آبیاری هوشمند یک تکنولوژی اتوماتیک است که نسبت به نوع نیاز هر گیاه خاص و متفاوت، عملکرد خود را نشان میدهد.
درواقع این سیستم به وسیله برنامه ها و کدهایی که از قبل برای آن طراحی شده است و همچنین با برنامه ریزی ها و تنظیمات دستی کاربران فعال است. این سیستم هوشمند، با توجه به نیاز و شناسایی هر گیاه، عمل آبیاری را به صورت هوشمند و اتوماتیک انجام میدهد.
در واقع سیستم هوشمند آبیاری، در گلخانه ها، زمین های کشاورزی و خانه های هوشمند کاربرد دارند. از مزیت های اصلی این سیستم هوشمند میتوان به صرفه جویی در مصرف آب اشاره کرد و همچنین گیاهان و گل ها پژمرده و خراب نخواهند شد. چون ساعتی مشخص برای آبیاری مشخص خواهد شد و گیاهان سیراب خواهند شد.
با نصب سیستم به فضاهای سبز میتوان پخش کننده های آب نصب شده در محیط (سیستم قطره ای،بارانی و …) را نیز کنترل نمود.
با توجه به این آب در ایران کم شده است و با کمبود آب مواجه هستیم، استفاده از راه حل های هوشمند، یکی از موثرترین و باکیفیت راه حل ها هستند که میتواند به کشاورزان و کل کشور کمک کند.
امکانات و ویژگی های سیستم هوشمند آبیاری چیست؟
- زمانبندی آبیاری گیاهان هم در روز و هم بصورت ساعتی
- تنظیم قطع و وصل جریان آب در زمان های مختلف
- مشخص کردن اینکه آبیاری برای چه نوع مناطق و زمین هایی مناسب است
- مدیریت مقدار رطوبت خاک
- و ...
بوسیله سامانه وایرلس سیستم هوشمند آبیاری و برقراری ارتباط بیسیم امن هیچ اختلالی در آبیاری زمین و سطوح بوجود نخواهد آمد و زمین شما به هر متراژ و هکتار قابل آبیار خواهد بود و به طور منظم آبیاری خواهد شد.
این سیستم های هوشمند آبیاری را برای اشخاص بسیار آسان و راحت کرده اند به این صورت که هیچ گیاهی آسیب نبیند و هرکدام هم به صورت منظم و دقیق آبیاری شوند و با کمترین مصرف آب بتوان تمام زمین را آبیاری کرد.
سیستم آبیاری هوشمند چگونه کار میکند؟
اگر سیستم های هوشمند آبیاری را نصب کنیم و زمین های قابل کشت را به چند قسمت تقسیم کنیم و تحت کنترل در بیاوریم، میتوانیم با استفاده از پروسه آبیاری و صرفه جویی در مصرف آب، به زمین ها آب داد و آنها را آبیاری کرد.
با استفاده از سیستم وایرلس و هوشمند آبیاری و اتصال آن بدون هیچ خللی، میتوان هر زمینی را با هر نوع متراژ و مساحت، به صورت هوشمند و اتوماتیک آبیاری کرد و این پروسه برای همیشه کاربردی خواهد بود.
سیستم هوشمند آبیاری، این امکان را به افراد میدهد که به طور منظم و در زمان مشخص شده ای، محصولات و زمین خود را آبیاری کنند و هیچ گیاهی از بی آبی یا آب دادن اضافی خراب نشود.
در واقع سیستم آبیاری در زمینه هوشمندسازی، علاوه بر صرفه جویی در مصرف آب، بیشترین بهره وری را ارائه میدهد که کشاورزان یا دیگر افراد به راحتی بتوانند از آن استفاده کنند.
خب یکی دیگر از دغدغه های افراد، نگهداری از گلهای آپارتمانی و خانگی است. هنگامی که افراد به مسافرت میروند، دیگر نمیتوانند گل های خود را آبیاری کنند و این یکی از معضلاتی است که افرادی که به گلهایشان علاقه زیادی دارند، با آن درگیر هستند.
در اینجا سیستم آبیاری هوشمند به کمک افراد آماده است و دارای خدمات نوین و تنظیم شدهای برای این مشکل است.
پس از کسب تجربههای فراوان، یک مجموعه از ابزار آبیاری اتوماتیک گیاهان برای شما آماده شده است. با استفاده از این سیستم میتوانید بدون نیاز به حضور در محل، گیاهان خود را آبیاری کنید.
شیوه ی فعالیت سیستم آبیاری هوشمند:
در سیستم آبیاری هوشمند، سیستم آبیاری قطره ای و اتصالات موردنیاز وجود دارد که در بخش ویژه ای در این تجهیزات وجود دارد که میتواند به صورت اتوماتیک، گیاهان را آبیاری کند. در واقع در طراحی سیستم آبیاری هوشمند، این امکان وجود خواهد داشت که به صورت اتوماتیک و منظم بتواند تمام زمین کشاورزی و ... را آبیاری کند و اختلالی در آن بوجود نیاید.
با استفاده از شیر برقی موجود در محصول، برنامه زمان بندی طوری چیده میشود که مثلا در روز به مدت یک دقیقه یا بیشتر آبیاری انجام شود و میتوان با استفاده از قطره چکان ها در سیستم آبیاری هوشمند، به راحتی گل ها را آبیاری کرد.
عوامل موثر در سیستم آبیاری هوشمند:
- خاک زمین
- بافت و ساختمان خاک،عمق خاک،نقاط پتانسیلی خاک
- ظرفیت نگهداری آب در خاک
- ارتفاع گیاه
- و ...
مزایای سیستم آبیاری هوشمند چیست؟
مزایای سیستم مدیریت آبیاری هوشمند عبارتست از:
-
آبیاری و کوددهی:
در واقع سیستم آبیاری و کوددهی هوشمند سیستمی بسیار کارآمد است که با سیستم های سنتی کاملا متفاوت عمل میکنند. در سیستم های آبیاری هوشمند به طور خودکار هر منطقه را که نیاز به آبیاری دارند را شناسایی کرده و آبیاری یا کوددهی میکنند. اما سیستم های سنتی قدیمی فقط طبق برنامه هایی که برای آنها چیده شده است، عمل میکنند و ممکن است به جایی بیش از اندازه آب برسد و جای دیگر خشک شود.
-
سیستم آبیاری هوشمند در زیرزمین کار گذاشته میشود:
در پروژه های آبیاری هوشمند، این سیستم ها در زیرزمین قرار داده میشود و هیچ شلنگ و لوله ای شما را اذیت نخواهد کرد.
آبپاش ها هنگام آبیاری از داخل زمین بیرون می آیند و پس از آبپاشی به داخل زمین میروند.
-
سامانه برنامه ریزی آبیاری هوشمند به صورت قطره ای کار میکند:
در واقع این سیستم هوشمند به صورت قطره ای کار میکنند و چون حسگر تشخیص رطوبت خاک را دارند روش های بسیار خوب و بروزی هستند و یکی از بهتین روش های صرفه جویی در مصرف آب خواهد بود.
-
هنگام بارش باران، آبیاری را متوقف و قطع میکند:
این سیستم هوشمند دقیقا میداند که در چه روزهایی و در چه ساعت هایی باید زمین را آبیاری کند و همچنین متوجه رطوبت خاک میشود و اگر بارش باران شروع شود متوجه خواهد شد که دیگر نیازی به آبپاشی نیست و سیستم را قطع میکند.
و همچنین نمیخواهد نگران گیاهان یا زمین خود باشید چراکه شما میتوانید با گوشی های هوشمند خود از راه دور و نزدیک، آن را چک کنید.
معایب سیستم آبیاری هوشمند چیست؟
- از نظر هزینه، کمی گران است.
- از نظر مساحت، هر چقدر که مساحت بیشتری داشته باشد سیستم های بیشتری نیاز است. اما هزینه های مربوط به مصرف آب را بسیار زیاد کاهش میدهد.
- اگر برای آبیاری چمن ها قصد دارید از این سیستم هوشمند استفاده کنید، باید قبل از چمن کاری این سیستم را در زمین خود قرار دهید. چرا که این سیستم ها در زمین قرار میگیرند و تگر بعد از چمن کاری باشد باید حفره هایی را در آن بوجود آورد.
این مقاله در حال بروزرسانی میباشد.
شما عزیزان میتوانید برای دریافت مشاوه راگان هوشمندسازی با ما در تماس باشید.
09359840831
نظرات